Naslovna / Aktivnosti / S radom počinje Kancelarija za brak i porodicu

S radom počinje Kancelarija za brak i porodicu

Medžlis Islamske zajednice Tuzla započinje sa implementacijom projekta „Savjetovalište/Kancelarija za brak i porodicu“. Projekat je pripremio Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Upava za vjerske poslove – Odjel za brak i porodicu, te se isti implemetira prema preporukama nadležne Uprave.

Savjetovalište/Kancelarija za brak i porodicu osniva se s ciljem pružanja savjeta i preporuka korisnicima za preispitivanje osobnog stanja, prilika i stavova, kvalitetno usmjeravanje korisnika, temeljeno na islamskom učenju, koje će dovesti do pozitivne promjene kod korisnika, te uspješnog rješenja poteškoća i problema s kojim se suočava.

Kanclearija za brak i porodicu bit će dostupna širokom krugu korisnika/džematlija, a pokreće se s namjerom da pruži savjetodavnu uslugu korisnicima, pojedincima, parovima i svim članovima porodice.

Korisnicima usluga Kancelarija će garantirati pravo na privatnost, povjerljivost i diskreciju.

Svi pojedinci/džematlije koji žele postaviti pitanje ili dobiti savjet mogu to uraditi usmenim ili pismenim putem.

Usmenim putem pitanja/savjet mogu tražiti putem kontakt telefona 035/ 276 509. Linija za pitanja, savjet ili dogovor o terminu za razgovor bit će otvorena utorkom i četvrtkom od 10,00 do 14,00 sati.

Pismenim putem pitanja je moguće uputiti na mail savjetovaliste@medzlistuzla.ba

Da li ste čitali?

Stavovi, uputstva i preporuke Vijeća muftija u vezi sa pandemijom koronavirusa

SARAJEVO, 17. mart (MINA) – Na današnjoj 24. redovnoj sjednici Vijeća muftija Islamske zajednice u …