Naslovna / Aktivnosti / Izašao novi broj Magazina za ženu i porodicu Bosanska Sumejja

Izašao novi broj Magazina za ženu i porodicu Bosanska Sumejja

Magazin za ženu i porodicu Bosanska Sumejja pokrenut je 2000. godine s namjerom da postane pitak izvor korisnih, pouzdanih i brižljivo biranih informacija prvenstveno za Bošnjakinje i muslimanke, ali i sve žene u Bosni i Hercegovini. Magazin je i svojevrsna platforma putem koje afirmisane i neafirmisane intelektualke, stručnjakinje, pjesnikinje, spisateljice, poduzetnice, umjetnice, domaćice, žene različitih zanimanja i sposobnosti, komuniciraju jedne s drugima ali i sa ostatkom svijeta.

U Bosanskoj Sumejji, u ozračju vrlo odmjerenog i poticajnog preplitanja tradicije i modernosti, smjestilo se pravo blago raznovrsnih tema i likova.

U 59. broju redakcija je pripremila tekstove o islamskim temama, intervju sa Sadikom Murić i Rahimom Alibegović, zatim tekstove o hidžri, članicama Sabora IZ-e u BiH, našoj baštini i zanimljivim građevinama, a tu je i putopis o odlasku na hadž, kao i reportaže iz Stoca, porodičnoj tradiciji okupljanja, komunikaciji, porodici kao emanetu, dilemama oko izbora zaimanja, književnici Nasihi Kapidžić-Hadžić i mnogim drugim temama.

Ovaj broj je moguće čitati i u elektronskoj formi na portalu Bosanske Sumejje, kao i brojne sadržaje probrane iz bogatog arhiva Bosanske Sumejje i nove zanimljive tekstove.

Da li ste čitali?

Stavovi, uputstva i preporuke Vijeća muftija u vezi sa pandemijom koronavirusa

SARAJEVO, 17. mart (MINA) – Na današnjoj 24. redovnoj sjednici Vijeća muftija Islamske zajednice u …