Naslovna / Aktivnosti / Započela manifestacija “Stazama Poslanika islama”

Započela manifestacija “Stazama Poslanika islama”

Mevludska manifestacija „Stazama Poslanika islama“ u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla otvorena je prigodnim programom na Trgu slobode u Tuzli u utorak 29. oktobra 2019. godine.

Članice Omladinskog kruga, Mreže mladih i aktivistice Asocijacije žena na Trgu su građanima dijelile crvene ruže sa prigodnim sadržajem, hadisima i ajetima povodom nastupanja mjeseca rođenja Allahovog poslanika Muhammeda, a. s.Najmlađi prolaznici su obradovani slatkišima i balonima.

Na ovaj način se radost koju donose mevludski dani podijelila sa sugrađanima, te im je još jednom upućen poziv i ukazana dobrodošlica na sve aktivnosti u okviru mevludske manifestacije.

Manifestacija „Stazama Poslanika islama“ će kroz 40-ak različitih aktivnosti biti realizovana u narednih mjesec dana na području cijelog tuzlanskog medžlisa. Suorganizator u nekim mevludskim aktivnostima bit će Behram-begova medresa i JU Specijalna biblioteka „Behram-beg“, uz svesrdnu podršku Muftijstva tuzlanskog.

Program obiluje raznovrsnim sadržajima koji su namijenjeni za svakog džematliju i sugrađanina. U realizaciju aktivnosti su uključeni svi sektori Medžlisa, poput Mreže mladih, Odjela za brak i porodicu, Odjela za društvenu brigu, za nevladin sektor i Aktiva vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola.

Otvorenju manifestacije prethodila je konferencija za medije na kojoj je govorio glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Tokom konferencije predstavljen je cjelokupan program mevludske manifestacije.

-Programom koji predstavljamo želimo afirmirati vrijednosti našeg poslanika Muhammeda, a. s., kako bismo o njima promišljali i naše postupke po njima ravnali, kazao je ovom prilikom hafiz Huskanović.

Više fotografija nalazi se u galeriji.

Da li ste čitali?

Započeo ciklus edukacije ličnog razvoja kroz duhovnost

U divanhani džamije „Kralj Abdulllah“ u subotu 01. februara započeo je ciklus edukacije ličnog razvoja …