Naslovna / Sehara / Ličnost / Rad na sebi / Ostani suh u oluji!
Morning cup of coffee with mountain background at sunrise

Ostani suh u oluji!

Provela sam mnogo svog života pokušavajući da se pomirim između teškoća i lakoće. S jedne strane, iznova i iznova nam se govori da pravi put nije lagan i zahtijeva borbu i žrtvu.

Ali, s druge strane, kao ljudi uvijek želimo lahkoću. Ono što sam shvatila je da će put uvijek imati izazove, testove i kušnje. Biće teškoća i bit će oluja. Ali, ako Allah hoće, može vam se dati olakšanje u teškoćama. Onaj ko nađe utočište u Allahu, ostaje suh – čak i za vrijeme najveće oluje. Vani možda pada kiša, ali u Allahovom skloništu je suho. Napolju, može biti oluja, ali u sebi je mirno. Čak i plamen tvog života može biti hladnoća i sigurnost, kao što su bili na Ibrahimu, a.s.

Dakle, fokus je bio pogrešan. Pokušavala sam da dosegnem džennet, svijet bez oluje, bez vatre… u mom okruženju. Ali to ne postoji na dunjaluku. Trebalo je da pomjerim fokus. Džennet – mirni, mirni svijet – može postojati unutar.

Vaše utočište je u vama. Niko ne može oduzeti to utočište. Nijedna oluja ne može utjecati na nju. Radite na izgradnji tog dženeta.

Autor: Yasmin Mogahed

Izvor: Oficijelna stranica autora

Prijevod: Rabija Arifović

Da li ste čitali?

Bonton

Bonton (Bon Ton) je riječ francuskog porijekla i u prijevodu označava dobar način. Dakle, bonton …