Naslovna / Aktivnosti / Ljetna škola Kur’ana za žene

Ljetna škola Kur’ana za žene

U utorak, 23.jula održan je prvi susret u okviru programa ovogodišnje Ljetne škole Kur’ana za žene Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.
Jedna od prvih aktivnosti programa bila je svečanost za manju grupu polaznica koje su u kratkom vremenskom roku savladale osnove arapskog pisma. Njihova mentorica bila je Samra Sinanović Bašić, a svim polaznicama su uručena uvjerenja. Pet polaznica, koliko ih u ovoj grupi, nastavljaju svoj rad i napredovanje na polju učenja Kur’ana Časnog.

Ovosedmični susret je započeo sa uvodnim radionicama „Drvo očekivanja“ i „Moj savršen dan“ koje je moderirala koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović. Radionice su bile iskustvenog karaktera te su tokom njih polaznice govorile o svom odnosu sa Kur’anom, najljepšim sjećanjima i onim stvarima koje bi voljele unaprijediti na polju učenja i izučavanja Kur’ana.

Nakon radionica, susret je nastavljen redovnom nastavnom jedinicom na kojoj su polaznice izučavale jednu od kur’anskih sura.

Program Ljetne škole Kur’ana će biti realizovan dva mjeseca, sve do početka novih ciklusa edukacije Asocijacije žena, a obilovati će različitim sadržajima.

Da li ste čitali?

Započeo ciklus edukacije ličnog razvoja kroz duhovnost

U divanhani džamije „Kralj Abdulllah“ u subotu 01. februara započeo je ciklus edukacije ličnog razvoja …