Naslovna / Aktivnosti / Okončan prvi dio Katedre fikha za žene

Okončan prvi dio Katedre fikha za žene

Halka fikha za žene koja se održavala svakih 14 dana u protekla četiri mjeseca okončana je u četvrtak, 25. aprila 2019. godine u džamiji Kralj Abdullah. 

Posljednjem susretu je prisustvovao i obratio se muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, kao i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Muftija Fazlović je uputio čestitke svima koji su bili dio ovog specifičnog programa koji se realizovao, ističući njegovu posebnost i značaj.

Muftija je izrazio zahvalnost svima koji su bili dio ovog nešto drugačijeg koncepta sticanja znanja, kao i podršku za nastavak ovog lijepog i vrijednog okupljanja. Pominjući činjenicu da su naša srca više podložnija bolestima, nego li naše tijelo, muftija Fazlović je istakao da je u vjeri lijek, uputa, riješenje i milost za naša srca.  „Uvećavanjem znanja o vjeri, mi učimo i podižemo se na viši stepen naših duhovnih mogućnosti i u obilju toga što imamo vidimo Allahovu dobrotu. Neka to bude uvijek u prvom planu vjernicima“, kazao je muftija Fazlović.

Predavač na Katedri bila je prof. Azra Fazlović, profesorica fikha u tuzlanskoj Behram-begovoj medresi, koja je na svakom susretu okupljenim približavala zanimljive teme sa aspekta fikha, uz mogućnost razgovora i diskusije.

Ovaj susret su uljepšale i gošće iz Odžaka, Bosanskog Šamca, Teočaka i Lukavca.

Katedru fikha organizovali su Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Odjel za brak i porodicu i Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Odjela za brak i porodicu.

Da li ste čitali?

Stavovi, uputstva i preporuke Vijeća muftija u vezi sa pandemijom koronavirusa

SARAJEVO, 17. mart (MINA) – Na današnjoj 24. redovnoj sjednici Vijeća muftija Islamske zajednice u …