Naslovna / Aktivnosti / Održan seminar “Snaga porodice”

Održan seminar “Snaga porodice”

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH – Odjela za brak i porodicu i organizacije World Vision od 12-14. aprila 2019. godine u Tuzli je održan je trodnevni seminar sa radionicama pod nazivom „Snaga porodice“.
Učesnici seminara bili su koordinatorice odjela za brak i porodicu i koordinatori za rad sa mladima iz 13 medžlisa sa područja Muftijstva tuzlanskog.

Na otvaranju seminara učesnicima su se obratile dr. Safija Malkić, ispred Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i mr. Nikica Lubura-Reljić ispred World Visiona.

U okviru seminara održano je 10 sesija i radionica, a voditelji radionica bili su dr. Safija Malkić, mr. Nikica Lubura-Reljić, prof. Hasiba Saračević, Amina Đulović, hafiz Abdulah Kapo, Hamdija-ef. Islamović i Emir-ef. Brašnjić.

Cilj seminara „Snaga porodice“ je bio upoznavanje sa novom metodologijom koja podrazumijeva rad sa porodicama, kako bi im se pomoglo u oblikovanju pristupa i odgovora na izazove i pitanja s kojima su suočeni.

Učesnici seminara pokazali su veliki interes za rad u radionicama a interaktivnim pristupom pružena je prilika da svaki učesnik da svoj doprinos kvalitetu i uspješnosti seminara. Na kraju seminara učesnicima su dodijeljeni certifikati.

Učešće na edukaciji uzeli su i predstavnici Medžlisa IZ-e Tuzla koordinator za rad sa mladima Esmir-ef. Hasanović i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Elmedina Osmić Brzović.

U narednom periodu planirano je da se u okviru projekta „Snaga porodice“ održi još jedan seminar i radionice na nivou Muftijstva tuzlanskog.

Da li ste čitali?

Stavovi, uputstva i preporuke Vijeća muftija u vezi sa pandemijom koronavirusa

SARAJEVO, 17. mart (MINA) – Na današnjoj 24. redovnoj sjednici Vijeća muftija Islamske zajednice u …