Naslovna / Tekstovi / Zdravlje / Ishrana / Bezglutenski čoko keksi

Bezglutenski čoko keksi

Znate onu lijepu kutiju za kekse koju imate? Ako stoji prazna na polici u kuhinji, uskoro će naći svoju namjenu. Na čitav jedan dan, jer ovi će keksi teško preživjeti do sutra. Znate onu lijepu kutiju za kekse koju imate? Ako stoji prazna na polici u kuhinji, uskoro će naći svoju namjenu na čitav jedan dan, jer ovi će keksi teško preživjeti do sutra. 

Potrebni sastojci: 

1. 180 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)

2. 12 svježih ili namočenih suhih datula

3. kašika chia sjemenki

4. kašika kokosovog ulja

5. 4-5 kašika mlijeka (npr. zobeno)

6. 40 g komadića čokolade

Priprema:

1. Sve sastojke osim čokolade izmiksajte u blender dok se ne spoje u masu. Ako nemate blender pomiješajte ih kašikom, a datulje prethodno izgnječite.

2. Na kraju dodajte čokoladu.

3. Dlanovima formirajte kekse debljine 6-8 mm.

4. Pecite na 180 stepeni 12-13 minuta.

 

Odabrala i prilagodila: Subhija Hrnjić

Da li ste čitali?

Jesenji smoothie za jačanje imuniteta

Obzirom da je jesen prepoznatljiva po dosta varljivom vremenu i prvim prehladama koje podrazumijevaju druženja …