Naslovna / Tekstovi / Porodica / Kreativni kutak / Koje aktivnosti trebamo birati na prohladan jesenski dan?

Koje aktivnosti trebamo birati na prohladan jesenski dan?

Dok je ljeto sinonim za boravak na suncu, putovanja i bezbrižno uživanje ispod palmi, jesen je sinonim za ušuškavanje u udobnosti doma, pucketanje lišća tijekom šetnji gradom, miris kestenja, topao čaj i najljepše boje u prirodi. Obzirom da nas vremenski uvjeti u jesenskim danima često potaknu da slobodno vrijeme provodimo u zatvorenom, odlučili smo pronaći nekoliko aktivnosti obogatit će vaš vikend, inspirirati vas i pripremiti za sve što vas čeka kroz narednih pet dana. Još važnije, većina njih podrazumijeva i društvo i ne zahtjeva veliki angažman.
PRIPREMA UKUSNIH SLASTICA

Jedna od najljepših jesenskih uspomena svakako je priprema, ali i uživanje u maminoj domaćoj štrudli sa orasima, piti od jabuka ili provjerenom danskom receptu za najukusnije rolice sa cimetom. Kuhanje je odličan način opuštanja i bijega od svakodnevnice, a priprema slastica razveselit će i vaše najmlađe i potaknuti ih da razviju osjetila, upoznaju okuse, nauče mjerne jedinice, ali i da postanu samopouzdaniji.

SPA TRETMANI

Nedjelju iskoristite za dodatnu brigu i njegu kose, lica i tijela. Pripremite prirodne maske za kosu i lice, pozovite sestre, mamu ili prijateljice i uživajte u malim ženskim ritualima zajedno. Pripremite i aromatizirani čaj, zdrave grickalice i uživajte u odličnom društvu i beauty tretmanima.

SLOŽITE PORODIČNE ALBUME

U današnja doba često zaboravimo na čari izrađenih fotografija i njihovog slaganja u album.
Uključite svoje računalo, sortirajte fotografije i izaberite one koje želite izraditi i trajno sačuvati u vašem albumu. Uz izrađene fotografije možete dodati i kratke poruke i datum, kako biste im dali dodatnu vrijednost.

PREUREDITE BALKON I UŽIVAJTE U JESENSKOJ ATMOSFERI

Jer uz nekoliko lampica, toplu deku i topao napitak svaki kutak postaje idilično mjesto za druženje. Pozovite prijateljice koje niste stigli vidjeti kroz sedmicu i napunite baterije razgovorom o malim svakodnevnim avanturama.

ČITANJE

Pripremite sebi dobar šejk, kahvu ili topao čaj od trava koje su uspjeli nabrati u svojoj okolini, pustite laganu muziku, pripremite dobru knjigu i uživajte u jesenskim blagodatima.

 

Pripremila: Subhija Hrnjić

Da li ste čitali?

Ombre vaza

Ombre efekat je veoma popularan. Ombre inače označava tehniku farbanja kose u nijansama. Za primjenu …