Naslovna / Aktivnosti / Predbajramska posjeta Domu penzionera

Predbajramska posjeta Domu penzionera

U srijedu 13. juna u okviru ramazanskih aktivnosti Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla posjetila je Dom penzionera. Ovom prilikom za sve korsinike, njih 195, pripremljene su prigodne bajramske hedije, a za postače je obezbjeđen iftar. 

Bajramske hedije za korisnike i iftari za postače u Domu su obezbjeđeni iz zajedničkog fonda kojeg su prikupile koordinatorice, džematlijke i aktivistice Asocijacije, kao i ostale zainteresirane džematlije i građani Tuzle, ali i drugih susjednih gradova koji su prepoznali ovu ideju kao vrijednu podrške.

Neizostavna je podrška i rukovodstva Medžlisa na čelu sa glavnim imamom hfz. Ahmed-ef. Huskanovićem, kao i imama u tuzlanskim džematima.

– Nedavno smo u mesdžidu Doma priredile iftar za postače, a i danas i sutra ćemo za one koje poste obezbjediti iftare – kazala je Elmedina Osmić Brzović predsjednica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Niz je aktivnosti koje se realizuju u okviru Asocijacije tokom mjeseca ramazana, ali ova aktivnost se uvijek realizuje u posljednjim danima mubarek mjeseca i dolazi kao kruna svih ramazanskih aktivnosti.

– Sve naše aktivnosti su nam na neki način drage, ali ova ima jednu posebnost u sebi pa nam je, možda, malo draža od nekih ostalih iz razloga što je realizaciju uključeno doista mnogo nas, ali i što je mnogo onih koje tog dana obradujemo i posjetimo, dodala je Osmić Brzović.

Ovom aktivnošću okončane su ramazanske aktivnosti Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

Dio atmosfere zabilježen tokom posjete možete pogledati u galeriji  kao i video zapisu ispod.

Podjela bajramskih hedija i iftara u Domu penzionera Tuzla

Podjela bajramskih hedija za sve stanovnike Doma penzionera u Tuzli, kao i iftara za postače. Sve to u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Pogledajte kako su se penzioneri obradovali 🙂

Gepostet von Portal Tuzlarije.net am Mittwoch, 13. Juni 2018

Da li ste čitali?

Predavanja za žene u džematima Cerik i Tušanj

Proteklog vikenda nastavljen je ciklus ramazanskih predavanja za žene u tuzlanskim džematima.