Naslovna / Aktivnosti / Tradicionalni iftar Asocijacije žena

Tradicionalni iftar Asocijacije žena

Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla priredila je, u srijedu 30.maja, tradicionalni iftar za koordinatorice i saradnice koje su uključene u projekte i rad Asocijacije.

Iftaru su prisustvovale koordinatorice pri tuzlanskim džematima, profesorice koje su uključene u rad Škole islama i Škole Kur’ana za žene, redakcija portala Asocijacije, muallime i vjeroučiteljice. Kako je ramazan prilika da se sumiraju dosadašnji rezultati djelovanja i ovaj iftar je bio mjesto s kojeg se ponijela misao da je dosadašnji rad primjetan, ali da zajedničkim zalaganjem može biti zabilježen još bolji napredak na ovom polju djelovanja u okviru naše zajednice.

Predsjednica Asocijacije žena Elmedina Osmić Brzović se u svom obraćanju zahvalila svima koje su kroz ovih devet godina djelovanja Asocijacije davale i daju doprinos u njenom radu, ističući činjenicu da samo zajedničkim i intenzivnijim djelovanjem naši rezultati mogu biti još bolji. Vrijeme koje ulažemo u našu zajednicu je svakako dragocjeno, a ramazan je odlična prilika da donesemo odluku to bude još aktivnije, kvalitetnije i intenzivnije – kazala je Osmić Brzović.

Iftar je protekao u ugodnom raspoloženju uz ramazanski muhabet o realizaciji važnih aktivnosti Asocijacije koje slijede do kraja ramazana.

Fotografije: MP Photography

 

Da li ste čitali?

Radni sastanak koordinatorica odjela za brak i porodicu

Radni sastanak koordinatorica odjela za brak i porodicu s područja Muftijstva tuzlanskog održan je u …