Naslovna / Aktivnosti / Edukativna posjeta Bosanskom Šamcu i Gradačcu

Edukativna posjeta Bosanskom Šamcu i Gradačcu

Asocijacija žena Medžlisa IZ-e Tuzla 21. aprila je organizirala edukativnu posjetu Bosanskom Šamcu i Gradačcu.
U Bosanskom Šamcu članice Asocijacije posjetile su džamiju Aziziju i Spomen-sobu Alije Izetbegovića. Domaćini posjete u ovom gradiću koji je na kapiji Bosne bili su glavni imam Safet-ef. Karahmetović, koordinatorica Alija Kapetanović, kao i i vrijedne džematlije ovog medžlisa.

Glavni imam Karahmetović upoznao je gošće iz Tuzle s detaljima vjerskog, ali i svakodnevnog života stanovništa na području Medžlisa Bosanski Šamac. Koordinatorica Alija Kapetanović se u svom obraćanju zahvalila predstavnicama Asocijacije žena Medžlisa IZ-e Tuzla što su odabrale da pred ramazanske dane zijarete ovaj bosansko-herecegovački gradić.

Prigodnim riječima se obratila i koordinatorica za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović zahvalivši se domaćinima na gostoprimstvu koje su im iskazali tokom ove posjete.

U Gradačcu je upriličen susret sa predstavnicama Asocijacije žena Medžlisa IZ-e Gradačac na čelu sa koordinatoricom prof. Emirom Kavazović. Susret je upriličen u sali Medžlisa Gradačac, tokom kojeg je bilo riječi o dosadašnjim iskustvima u radu asocijacija na ovim područjima.
Susret je nastavljen posjetom Kuli Husein-kapetana Gradaščevića i drugim kulturno-historijskim znamenitostima u ovom gradu.

Posjeti je prisustvovalo 50 polaznica različitih edukacija Asocijacije, kao i koordinatorice i predavači programa i džematlijke iz tuzlanskih džemata, a aktivnost je realizovala u okviru manifestacije „Žena- stub porodice i zajednice“.

Da li ste čitali?

Radni sastanak koordinatorica odjela za brak i porodicu

Radni sastanak koordinatorica odjela za brak i porodicu s područja Muftijstva tuzlanskog održan je u …