Naslovna / Aktivnosti / Svečanost u Školi islama za žene

Svečanost u Školi islama za žene

U ponedjeljak,16. aprila uprilličena je svečanost u Školi islama za žene Medžlisa IZ-e Tuzla povodom završetka ciklusa edukacije. Svečanosti su prisustvovali glavni imam Medžlisa Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović, predsjednica Asocijacije Elmedina Osmić Brzović, muallime koje su bile uključene u rad Škole Armina Malkić i Senida Hasanović Sarajlić i gošće.

Hfz. Huskanović u svom obraćanju istakao značaj žene u islamu, te je uputio iskrene čestitke rukovodstvu Asocijacije, muallimama i polaznicama koje su proteklih mjeseci istrajavale u realizaciji projekta prvog i drugog ciklusa Škole islama za žene.

Prigodnim riječima i četitikama obratila se i predsjednica Asocijacije žena Elmedina Osmić Brzović, koja je istakla da je program Škole od izuzetnog značaja za Asocijaciju, kao i Medžlis.

25 polaznica ove Škole uspješno je savladalo program prvog i drugog ciklusa Škole, te su im ovom prilikom uručena uvjerenja o uspješnom pohađanju programa. Nastava u Školi islama se nastavlja i tokom ljetnog perioda, a upisi na nove module edukacija se očekuju u jesenjem periodu.

Svečanost u Školi islama jedna je od aktivnosti u okviru manifestacije „Žena- stub porodice i zajednice“.

 

Da li ste čitali?

Radni sastanak koordinatorica odjela za brak i porodicu

Radni sastanak koordinatorica odjela za brak i porodicu s područja Muftijstva tuzlanskog održan je u …