Naslovna / Aktivnosti / Bajramske hedije za korisnike Doma penzionera

Bajramske hedije za korisnike Doma penzionera

U petak, 23. juna u okviru redovnih ramazanskih aktivnosti Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla posjetila je Dom penzionera. Ovom prilikom za sve korsinike, njih 185, pripremljene su prigodne bajramske hedije.

-Ova ramazanska aktivnost je tradicionalna. Realizujemo je već deveti put. Jedna od prvih aktivnosti koje je Asocijacija realizovala na početku svog rada bila je posjeta Domu u vrijeme ramazana. Korisnici Doma nas svakog ramazana očekuju i raduju se našem dolasku, pa nam to pričinjava dodatno zadovoljstvo u pripremi i realizaciji ove aktivnosti -kazala je predsjednica Asocijacije žena Elmedina Osmić Brzović.

Realizaciju ovogodišnje posjete podržale su koordinatorice za ženski aktivizam pri tuzlanskim džematima, muallime, vjeroučiteljice i naše džematlijke. Neizostavna je podrška i rukovodstva Medžlisa na čelu sa glavnim imamom hfz. Ahmed ef. Huskanovićem, kao i naših imama – dodaje Osmić Brzović.

Sinoć je u mesdžidu Doma priređen iftar. Iftar za korisnike doma obezbjedio je džemat Moluhe, na čelu sa imamom Memsudin ef. Gobeljićem.

„Poštovanje spram starijih jedan je od načina pokazivanja naše naklonosti prema Allahu dž.š. Mi već devet ramazana zaredom pokušavamo istrajti na tom put i zadobiti tu naklonost, te i druge motivirati da nam se pridruže u ovom dobru. Njegujemo ovu lijepu gestu prema korisnicima Doma bez obzira koje su vjere i nacije. I drago nam je što predbajramske radosti podijelimo baš s njima.“

I ove godine, kao i svake do sada, podršku je dalo i ljubazno osoblja hipermarketa “Bingo” Sjenjak.

Iz Asocijacije se zahvaljuju svima koji su podržali realizaciju ove ramazanske aktivnosti.

Da li ste čitali?

Stavovi, uputstva i preporuke Vijeća muftija u vezi sa pandemijom koronavirusa

SARAJEVO, 17. mart (MINA) – Na današnjoj 24. redovnoj sjednici Vijeća muftija Islamske zajednice u …