Naslovna / Tekstovi / Duhovnost / POMOZIMO porodicama Džebić i Krajinović
zerina

POMOZIMO porodicama Džebić i Krajinović

Asocijacija žena MIZ će u narednom periodu posjetiti porodicu Džebić kao i porodicu Krajinović! Ukoliko neko želi dati svoj doprinos akciji u vidu odjeće, igračaka, školskog pribora, namirnica, novca i dr. može dostaviti u prostor Asocijacije (MEKTEB) na IRCU u blizini Jaffe svaki dan od 11-14h, ukoliko vam ne odgovara navedeno vrijeme mozete nas kontaktiranti na broj telefona 062 767 445 -Nihad 062 997 097-Edina 062 869 698-Meliha. Hvala!

 

PRVA PORODICA: Džebić iz Zavidovića, adresa: Mehmeda Spahe b.b. Zavidovići, 72220.
Trinaestogodišnja Zerina Džebić iz Zavidovića uputila je apel svim dobrim ljudima u našoj zemlji da pomognu njenoj porodici. Ona živi sa majkom, sestrom i bratom i prehranjuju se sa svega 35 KM, koliko njena majka dobija za dječiji doplatak.

Piše: T. Sekulić (www.sarajevo-x.com) 

Zerina Džebić je sedmi razred. Njene vršnjake zanimaju izlasci, novi tehnološki uređaj i moda, a njena jedina želja je da u školu ne ide u pocijepanoj odjeći.
Prijateljicu je zamolila da joj dozvoli da koristi njen računar i poslala pismo koje je potreslo bh. javnost.
“Mnogo je teško kada u školu ideš u staroj odjeći i sva djeca gledaju u tebe i smiju se. Sklonim se u kraj, jer oni ne znaju da smo sestra i ja više gladne nego site. S majkom odemo kod komšinice, njoj nešto pomognemo, kod nje ručamo, a mama zaradi nešto novca. To nam bude dva ili tri dana, jer je sve skupo, a mama zaradi najviše deset KM. Nikad nismo kupili vreću brašna jer ona košta 24 KM”, napisala je Zerina.

Zamolila je sve dobre ljude da pomognu njenoj porodici.

“Pitala sam drugaricu iz škole da mi dozvooli pristup računaru, a ona je mislila da ću na Facebook. Meni to stvarno nije važno, ja samo želim da vas zamolim da nam pomognete da imamo bilo kakvu odjeću i obuću i školski pribor. Molim vas ako ste u mogućnosti pomozite nam jer je nama dobrodošla svaka pomoć. Ovo pišem jer nemam drugog izbora. Svaki dan gledam majku kako plače i propada. Idemo s njom u šumu i donosimo granje za zimu, a ostala djeca nam se smiju”, napisala je malena Zerina pozvavši sve ljude da ih posjete i ukoliko su u mogućnosti pomognu im da kupe odjeću, obući i pribor za školu.

Zerinina majka Fadila Džebić kazala je za Sarajevo-x.com da prima svega 35 KM i od tog novca pokušava prehraniti porodicu.

“Ljeti dok je sezona i zaradim nešto, ali zimi je teško. Osim njih dvije imam i 17-godišnjeg sina sa umanjenim sposobnostima. Nedavno mu se pojavila izraslina na leđima, ali on odbija posjet ljekaru. I ja sam bolesna, ali moram nekako prehraniti porodicu. Perem ljudima ćilime, krečim, čistim…”, kazala je Fadila za Sarajevo-x.com.
 Za porodicu Džebić nije otvoren žiro račun, ali je majka Fadila ostavila svoj broj telefona na koji je dobri ljudi mogu kontaktirati 062 519 391

DRUGA PORODICA:Krajinović iz Teočaka
 a ovdje su i fotografije te porodice:

http://www.facebook.com/ media/set/​?set=a.2799256859427.215545​5.1198688670&type=3

Vec su imali posjetu, (članica asocijacije Sabina Glumičević i njena ekipa)

Zaista im je potreban svaki vid pomoći!krajinovi_4krajinovi_3389515_2861699380451_1198688670_3338376_15548463_nkrajinovi_2

Vratimo osmjeh na lice ovim porodicama!

Priredila: Meliha Ahmetspahić

Da li ste čitali?

Mevlud- stihovi ljubavi i poštovanja

Tradicija obilježavanja mevluda je stara više od 800 godina. Vladar Irbila Muzafer Kevkeberi je sa …