Naslovna / O nama / Aktivnosti

Aktivnosti

Asocijacija žena Medžlisa IZ Tuzla posjetila “Dom penzionera” u Tuzli         

Asocijacija žena Medžlisa  Islamske zajednice Tuzla posjetila je jučer   Dom penzionera  u Tuzli i podijelila  stotridesetosam hedija   penzionerima.
„Ovo je drugi put da Asocijacija žena Medžlisa IZ Tuzla  posjećuje Dom penzionera, a namjera nam je da ih i dalje posjećujemo i koliko je  u našim mogućnostima  vodimo brigu o njima“, kazala je predsjednica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Amina Đulović.
Novčana sredstva  koja su bila potrebna za ovu humanitarnu akciju  prikljupljena su  od svih muslimanki koje podržavaju rad Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.
Na licima starih nana i djedova mogla se vidjeti samo sreća i zahvalnost što ih se neko sjetio, jer kako kažu većina ih nema nikoga i prepušteni su sami sebi.
„Starost je veoma teška, nemam nigdje nikoga. Braća i otac su mi poginuli u Srebrenici, a muž mi  je ranije umro. Nažalost nemam djece da bi me sad neko pazio. Potpuno sam sama i nezaštičena, i jedino me obraduje  kad s nekim mogu makar da malo popričam, ne mora mi niko ništa darovati“, objašnjavala je nepokretna  Zaha Salkić.
„Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice  Tuzla će i utorak , 7. Septembra podijeliti četrnaest iftara  u Domu penzionera. Imamo  iskreni nijet u ime Allaha, dž. š. da pomognemo starim i oronulim penzionerima kojima je naša pomoć neophodna“, istaknula je Amina Đulović.